#skolechat anno 2012/2013

Tak for en god debat på Twitter og ikke mindst her på siden om fremtidens #skolechat. Vi er stolt over den store opbakning til vores alles skole-hashtag #skolechat. Jeg tillader mig i dette indlæg at samle op på i hvilken retning #skolechat ser ud til at bevæge sig hen det kommende år.

Dagligdagens #skolechat

Os der til dagligt følger #skolechat på Twitter, ved at man altid kan finde spændende artikler, sjove kommentarer og inspirerende spørgsmål på #skolechat. Denne funktion af hashtagget håber jeg i alle vil fortsætte med at bidrage til.

#skolechat live

Vi flytter tidspunktet så vores live #skolechat session fremover vil være 21-22, jeg laver en afstemning så alle kan være med til at vælge hvilken dag der passer jer bedst. I løbet af året vil vi forsøge at udvide konceptet en smule med besøgende udefra.

Vi vil fremover kalde vores live-chat for #skolechat live, dette ændrer dog ikke ved hash-tagget som forbliver det velkendte #skolechat.

Plads til alle

I min ende af Twitter bliver der snakket meget om personligt læringsnetværk (PLN) eller den forbundne lærer, som @trinejr bragte på banen i går. Jeg er overbevist om at mange af os som tager del i miljøet omkring #skolechat, er en del af dette miljø, netop fordi deltagelsen og udvekslingen i høj grad er med til at holde os alle lærerende / inspireret. Jeg kan kun tale for mig selv når jeg siger, at jeg er gladere for mit arbejde fordi jeg kan være en del af et fællesskab hvor udvikling og sparring står højt på listen, mit bedste bud er at det gælder for mange der har prøvet at tage del i et aktivt miljø som #skolechat.

Derfor mener jeg, som det er blevet nævnt i debatten, at det er vigtigt der på #skolechat bliver taget højde for alle kan være med. Det er vigtigt at vi får skabt en model for #skolechat live så nye brugere bliver taget godt imod, og måske ikke forvirres af den til tider lettere forvirret diskussionsform som Twitter kan virke til at være. Det kan kræve forberedelse, som f.eks. at tage udgangspunkt i et emne der ikke kun er en overskrift, men et blog-indlæg eller en artikel. Udfordringen er samtidig at give de lærere der ikke har tid til at “forberede sig” til #skolechat mulighed for at være med, selvom man bare “kommer dumpende”, hvilket jeg bestemt håber folk vil blive ved med. Hvordan vi præcist griber dette an, vender vi tilbage til på første #skolechat live.

Trine’s nye projekt

En af grundlæggerne af #skolechat: @Trinejr, har meddelt at hun trækker sig fra organiseringen af #skolechat, det lyder umiddelbart som en dårlig nyhed, men det er det bestemt ikke når man hører grunden. Planen er nemlig at starte en lærerblog op. Idéen er blevet taget meget vel imod på #skolechat, og mit håb er at de overskrifter / blog-indlæg vi kan bruge som oplæg til vores live-chats, findes hovedsageligt på denne nye lærerblog som vi glæder os meget til at følge.

Frivillige

Bag #skolechat står en lille flok undervisere som simpelthen ikke kan lade være med at dele med andre. Har du lyst til at tage del i arbejdet med #skolechat skal du være mere end velkommen. Vi har brug for hænder, idéer, ambassadører og ambitioner. Smid en kommentar til dette indlæg med dit Twitter-navn, så snakkes vi ved om hvordan og hvorledes du kan blive en del af teamet.

 

Næste skridt

Debatten er hermed afsluttet og afstemningen om årets ugedag kan starte, den afstemning kan du finde lige her.

Når afstemningen er ovre forfatter vi første live oplæg, følg med på #skolechat eller her på siden.

 

Sidst men ikke mindst er det på sin plads at sende en stor tak til @Mathiaspoulsen og @Trinejr for jeres store arbejde med at skubbe gang i #skolechat, det er vi mange der sætter stor pris på.

Vi ses på Twitter

@mosgaard

Udgivet af

@mosgaard

Efterskolelærer og selvstændig musikalsk kreativitetseventyrer