Ny på Twitter?

Opret Twitter-profilHar du endnu ikke en profil på Twitter, men vil du gerne deltage i #skolechat?

Fortvivl ikke; det er ganske nemt at komme i gang, og her på siden har vi samlet nogle relevante artikler og links, som kan hjælpe dig på vej.

Først og fremmest vil vi anbefale, at du straks opretter en profil på www.twitter.com. Det er helt gratis, og ganske hurtigt overstået. Brug gerne dit eget navn, så folk nemmere kan finde dig, og sørg for at udfylde din profiltekst samt anvende profilbillede. Det hjælper andre brugere med at identificere, hvem du er og hvad du bruger din profil til (fx at diskutere uddannelse).

Når du har oprettet din profil, vil du typisk lede efter personer, som du ønsker at “følge”, hvilket vil sige, at du abonnerer på det, de skriver på Twitter. Hvis du betragter din profil som et fagligt redskab, vil du formentlig gerne følge personer, der deler dine faglige interesser. Du kan finde Twitter-profiler mange steder; direkte i søgemaskinen på Twitter, på personlige websites, i diskussioner, i kataloger som kvidr.dk osv. Efterhånden får du tilføjet flere og flere interessante profiler, og det er nu bare at gå i gang med at skrive løs (eller “tweete”) i feltet “What’s happening?”:

What's happening?

 Når du skriver indlæg har du flere forskellige muligheder. Du kan selvfølgelig bare skrive dit budskab uden yderligere omsvøb. Ofte inkluderer man et link til uddybende information, video e.l., og for økonomisere med de sparsomme 140 tegn bruger de fleste en “link-forkorter”, fx bit.ly.

Hvis man skriver noget, som man ønsker tilknyttet en bestemt “kategori”, så kan man bruge de såkaldte “hashtags”. #skolechat er et hashtag, som man kan “følge” og på den måde se alle de “tweets”, der gør brug af tagget.

I mange tilfælde har man behov for at inkludere andre brugere i sine tweets, enten i form af tiltale eller omtale. Hvis man bruger et “@” foran navnet på den pågældende brugers profil (fx @mathiaspoulsen), så bliver denne bruger orienteret om, at han er blevet nævnt. På den måde kan man starte en dialog med andre brugere.

Når man har vænnet sig til formen, vil de fleste hurtigt føle behov for lidt mere fleksibilitet og lidt flere muligheder, end Twitter-siden umiddelbart kan tilbyde. Der er udviklet adskillige klienter, som netop udmærker sig ved at gøre den daglige brug af Twitter nemmere og mere overskuelig. Fx tilbyder Tweetdeck nem organisering af hashtags i kolonner, og der findes mange andre.

Dette var blot en ganske kort introduktion, men heldigvis er der skrevet meget mere om emnet.

@leoparddrengens Twitterguide er det oplagte sted at starte.

Mathias skrev desuden på et tidspunkt et indlæg om, hvorfor han elsker Twitter.