Intro til afstemninger

Jeg har skrevet en kort introduktion til, hvordan vi kører afstemningerne til hver uges #skolechat. Formålet er dels at gøre det nemt for flere at varetage afstemningerne, dels at gøre #skolechat så transparent som muligt.

Jeg valgte i sin tid at bruge tjenesten “Polldaddy“, da den spiller ret fint sammen med WordPress, som hjemmesiden er lavet med, hvilket gør det nemt at lave afstemningerne direkte fra kontrolpanelet på skolechat.dk.

Det har indtil nu været mig, der diktatorisk har udvalgt hvilke emner, der sættes til afstemning. Kriterierne har næppe være mere præcise end “alt med relevans for uddannelse & læring”, især ift. grundskole & gymnasiale uddannelser. For det meste har jeg selv “fundet på” emnerne på baggrund af, hvad der rører sig rundt omkring, bl.a. selvfølgelig på #skolechat, og der kommer da også jævnligt forslag ind via Twitter m.m. Jeg lavede en wiki til formålet, men har ikke rigtig brugt den, og forslag til bedre løsninger er naturligvis velkomne 🙂

Fra forsiden af kontrolpanelet klikker du på menupunktet “Polls”.

I menuen der folder sig ud klikker du på “Add New”.

Herefter vises de forskellige muligheder for denne nye afstemning.Til afstemningens titel har jeg brugt formatet:

Afstemning for #skolechat d.DD-MM-ÅÅÅÅ.

Dernæst udfyldes emnerne til afstemningen, typisk fem.

I sektionen “Poll Styles” kan du vælge hvordan afstemningen skal se ud, og her bruger jeg “Twitter Blue”:

Herefter gemmer du afstemningen med “Save Poll”.

Afstemningen skal nu indlejres i et blogindlæg, så den kan blive vist på hjemmesiden. Det gør du smartest ved at klikke på “Embed poll in new post”.

Du har nu et nyt blogindlæg, hvor det eneste indhold er den afstemning, du lige har lavet.

Indlægget skal have en titel, og her bruger jeg samme format som til afstemningen. Du kan samtidig vælge hvilken kategori, indlægget skal placeres i – “afstemning”.

Endelig kan du lave en kort introduktion til afstemningen i det store “indholdsfelt”.

Herefter mangler du blot at gøre indlægget synligt, hvilket sker ved at klikke på “Udgiv”.

Nu kan du dele linket til afstemningen på #skolechat på Twitter.