Genstart din undervisning

Der er liv og glade dage på #skolechat, mange nye ansigter er dukket op i vores twitterstrøm og det er skønt. @fysikogkemibo har skrevet et indlæg om hvad han får ud af at være en del af Twitter / #skolechat, og hvorfor.

Som underviser forventes det at man holder sig opdateret. De fleste af os er nysgerrige og vil gerne lære de gode tricks fra vores kollegaer.

I de første år af min karriere var min nærmeste fagkollegaer fantastiske kilder til inspiration. Der var altid masser af gode råd, og tit kunne man låne næsten færdige materialer. Det var GUF.

Nu har jeg været i jobbet et par år, og kan mærke at rutinen kommer snigende. Aktiviteter gentages fra forrige år, og der bruges mindre tid på at tænke nyt. Selv om det er en lettelse, så kommer man nemt til at køre i frigear og gøre ting på rutinen.

Hvor blev udviklingen af? Hvor var det lige at man stoppede med at diskutere undervisningspraksis med kollegaer? Hvor skal de nye input som sparker tankerne igang komme fra?

Twitter

Mit svar er blevet twitter og blogs. Hvis du ikke har en twitterkonto, så prøv at læse http://www.twitterguide.dk/. Twitter er langt mere end intetsigende status opdateringer fra popstjerner. Under tagget “#skolechat” mødes mange forskellige undervisere og diskuterer forskellige aspekter af undervisning. #Skolechat er en guldgrube af informationer. Du kan læse mere om skolechat på http://www.skolechat.dk/. Nedenfor kan du se tweets fra #skolechat.

Tweets about “#skolechat”

Blogs

Endnu en vigtig kilde til inspiration er forskellige blogs. Der findes et væld af tips, erfaringer og materialer på forskellige blogs. I fællesskab med twitterkollegaer på skolechat skrev vi nogle af vores forskellige inspirationskilder i et google dokument som du kan se på Link til PLN oversigt.

God læsning… og vi ses på twitter!

Følg @fysikogkemibo på Twitter eller på hans blog: Genstart min undervisning – hvor dette indlæg venligst er udlånt fra. Tak for lån.

Udgivet af

@mosgaard

Efterskolelærer og selvstændig musikalsk kreativitetseventyrer