Afstemning for #skolechat live 28. februar 2013

Det har været en vild fornøjelse at se #skolechat udvikle sig fra primært at være vores ugentlige “livechat” til nu at leve sit helt eget liv (det har jeg reflekteret lidt over).

Måske er #skolechat ved at blive voksen?Uanset hvad, så skal vi naturligvis ikke glemme de fantastiske & altid overvældende intense ugentlige diskussioner.

Derfor starter vi igen i morgen, torsdag (som er den nye onsdag) kl. 21.

Du kan naturligvis, som i gamle dage, stemme lige her:

Lidt uddybning:

1. Vi er mange, der mener at det at være lærer er en af de mest værdifulde erhverv overhovedet, mens andre mener, at lærere er dumme og dovne. Kan man re-brande lærergerningen – og er det nødvendigt?

Se fx Tæt på 500 lærere indstillet til undervisningspris

2. I både udspillet til reform af folkeskolen og de igangværende overenskomstforhandlinger har spørgsmålet om “tid” fyldt rigtig meget. Mange vil have os til at tro, at mere tid = mere læring. Andre er uenige.

Se fx Forskere trækker tæppet væk under Antorini

3. I de mange diskussioner om uddannelse hedder det sig typisk, at der skal mere kvalitet i vores uddannelser – men hvad mon man egentlig mener med det? Hvad er kvalitet – og hvordan får vi mere af det?

4. Alle vil have mere it i undervisningen – det er et populært mantra, men ikke altid specielt velovervejet. Hvornår skaber it i undervisningen reel værdi?